Goed onderhoud is essentieel voor uw rieten kap, hierdoor zal de kap langer meegaan. Bladeren, algen of dennennaalden zorgen voor een langere droogtijd van het dak, waardoor de levensduur korter is dan een schoon goed onderhouden dak. Bij Rietdekkersbedrijf De Wilde te Epe bent u aan het juist adres wanneer het gaat om het onderhouden van uw rieten dak.

De laatste jaren worden bij het preventief onderhoud veelal ook de algen bestreden. Wanneer een rieten dak bedekt is met veel algen , blijft het dak langer vochtig. Het alg gaat over in een groene (drab)laag waardoor het de droogtijdd zodanig verlengt dat het rieten dak in de winterperiode niet meer droog wordt. Hierdoor gaat het riet snel in kwaliteit achteruit. Het riet verslijt niet maar verspocht. Dit houdt in dat het riet zacht wordt en vergaat, het heeft een verstikkende werking op het riet. Het riet dient hiervoor behandeld te worden met een speciaal algenbestrijdingsmiddel. Wij hebben hier ruime ervaring mee en adviseren u graag.


Mossen op het dak zijn minder schadelijk, daar deze geen verstikkende werking hebben op het riet. Mos moet in tegenstelling tot algen, altijd handmatig worden verwijderd. Wij gaan hierbij uiterst voorzichtig te werk en besteedden uiterst veel aandacht aan het correct verwijderen van de mossen. Nadat het mos in verwijderd, kan u dak weer drogen en is een versnelde achteruitgaan van uw riten kap stopgezet.

Zorg ervoor dat er niet teveel bomen in de omgeving van een huis met rieten kap staan. De bomen geven schaduw waardoor uw dak minder snel droog wordt, tevens houdt het de drogende werking van wind tegen. Ook regendruppels vanaf de bomen op het dak kunnen uw rieten kap schaden, daar de regendruppels veelal op dezelfde plek vallen.

Voor uitgebreide informatie of een vrijblijvende offerte voor onderhoud van uw rieten dak neemt u vrijblijvend contact met ons op.